Leren over relaties en relatiehulp

Hoe gaan we om met de verschillen tussen elkaar? Hoe krijgen we meer inzicht in onze relatie? Hoe werken we aan de ontwikkeling van onze relatie? Hoe kunnen we anders communiceren?

Over relaties, en de uitdagingen die hiermee gepaard gaan, zijn boeken, tijdschriften en websites vol geschreven. Wie informatie zoekt over seksualiteit en relaties, kan zich wenden tot Sensoa. Heel vaak worden ook relatietips gegeven. Ook de Vlaamse overheid heeft een website met informatie, advies en hulp voor relaties, met een verwijzing naar andere organisaties.

Relatietherapie en hulp

Voor deze vragen kun je beroep doen op een relatietherapeut. Adressen vind je bij de Belgische Federatie van Psychologen, de Belgische Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie of de Vlaamse Vereniging voor Seksuologie.
Ook bij een Centrum voor Algemeen Welzijnswerk in jouw buurt kun je met deze vragen terecht.

Vorming

Er zijn tal van organisaties die vorming geven over relaties:

Nog meer bijleren over relaties, opvoeding en samenleving

Wil je leren over relaties, opvoeding en samenleving? Dat kan bij het Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen (Odisee).
Andere mogelijkheden, van bijscholingen tot langere opleidingen, vind je via www.wordwatjewil.be of op www.hogeronderwijsregister.be (opleidingen in het hoger onderwijs).

Klik hier voor meer informatie over relatieproblemen.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen