Een relatie aangaan

In een eerste contact met een potentiële partner gaan gesprekken meestal om eenvoudige onderwerpen. Hierdoor tast je af of de ander qua persoonlijkheid bij je past. Wederzijds begrip en waardering is een goede basis om een relatie op te bouwen.

Organisaties voor alleenstaanden

Niet iedereen vindt zomaar een partner.  Soms is het moeilijk om met nieuwe mensen in contact te komen.  Er zijn verschillende organisaties die singles met elkaar in contact brengen.  Sommige doen dit door activiteiten te organiseren, vaak voor bepaalde doelgroepen, waar mensen elkaar vrijblijvend kunnen ontmoeten, bijvoorbeeld Raval.

Typecontract

Relatie- en huwelijksbemiddelingsbureaus organiseren ontmoetingen tussen mensen, met de bedoeling een vaste relatie aan te gaan.  De overheid controleert de werking ervan.  Onder andere zijn de bureaus verplicht een typecontract te gebruiken, waarin de voorwaarden voor de dienstverlening zijn vastgelegd.  Meer informatie over de wetgeving vind je bij de FOD Economie.

Internet: datingsites

Vandaag de dag vinden meer en meer mensen elkaar via het internet.  Een persoon die zich inschrijft op een datingsite maakt zijn eigen profiel aan die de andere internetgebruikers kunnen raadplegen.  Je kan een virtueel gesprek beginnen met iemand waarbij bepaalde punten uit het profiel je aanspreken.  De meeste mensen voelen zich veiliger achter hun scherm dan face-to-face en durven vlugger intieme zaken te bespreken.  Wanneer het koppel besluit elkaar te ontmoeten, kan dit een heel positieve ervaring zijn, maar tegelijk ook een grote teleurstelling. 
Zoek je een partner via internet, dan kun je via deze site je zoektocht starten alleenstaand.start.be.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen