Relaties in de midlife en op oudere leeftijd

Veel veertigers en vijftigers staan op een punt waarin ze terugblikken op de gebeurtenissen in hun leven en zich afvragen wat ze nog willen bereiken. Ze gaan op zoek naar nieuwe ervaringen. Soms nemen ze ingrijpende beslissingen op het vlak van werk en relaties.  Vaak zijn hun kinderen tieners, maar moeten ze tegelijk zorg dragen voor hun eigen ouders. Ze zijn als het ware een “sandwichgeneratie”.

Over zorg voor oudere of zieke familieleden, lees je hier meer.

Ook op oudere leeftijd blijven liefde en intimiteit belangrijk. Het pensioen breekt aan en de kinderen hebben het huis verlaten (het lege-nest-gevoel). Soms blijkt dan dat partners in al die tijd niet veel geïnvesteerd hebben in hun relatie. Met de tijd die vrij komt, kunnen ze daar terug aan werken. Relaties en andere thema’s die interessant zijn voor 60+ers komen aan bod in de ouderengids. Je kan ook een exemplaar bestellen via de Vlaamse infolijn 1700.
S-plus brengt het thema senioren en seksualiteit onder de aandacht.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen