Wonen

Thema: Wonen

Denk goed na vooraleer je een woning kiest. De woning is een grote hap uit het gezinsbudget. Bovendien is het belangrijk dat jij en je gezin zich er goed voelen, dat het een echte thuis is. 

Daarom denk je er beter goed over na voor je een woning kiest.  Ben je van plan om te huren of te kopen
Afhankelijk van je keuze kun je beroep doen op een aantal premies en tegemoetkomingen of misschien kom je in aanmerking voor een woning op de sociale markt.
Je kunt ook heel wat besparen door goed om te gaan met energie.

Wil je je woning verkopen of verhuren of heb je verbouwplannen? Raadpleeg dan zeker eens je woningpas. In dit digitale paspoort vind je op één centrale plaats informatie over een aantal aspecten van uw woning (energie, isolatie, bodem, …) en een overzicht van nuttige en digitaal beschikbare attesten.

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen