Sociale diensten

De prenatale steunpunten van Kind en Gezin richten zich in hoofdzaak naar zwangeren met specifieke problemen: alleenstaande moeders, ongewenst zwangere vrouwen of toekomstige ouders met sociale problemen. Ze volgen de zwangerschap medisch op en ondersteunen je. Een team van hulpverleners met een goed inlevingsvermogen staat voor je klaar.

Inloop-teams Kind en Gezin

De inloop-teams van Kind en Gezin bevinden zich in kansarme buurten. Ze bieden ondersteuning voor zwangeren en jonge ouders. Je kan er gerust met elke vraag even binnenlopen.

Expertisecentra kraamzorg

Bij de expertisecentra kraamzorg kun je terecht met alle vragen over zwangerschap, bevalling en hulp bij het verzorgen van je baby.


Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen