Kinderwens en zwangerschap

Kiezen voor kinderen?

Een kind: sommige partners twijfelen, anderen vinden het de logische volgende stap in hun relatie. Één ding is zeker: je leven verandert met een kindje erbij. En moeder of vader blijf je je hele leven. Het ouderschap brengt nieuwe uitdagingen, maar ook veel voldoening.

Op www.testjevruchtbaarheid.be vind je een antwoord op je vragen over anticonceptie, een kinderwens in de verre toekomst of op dit moment.
Deze website is een samenwerking van verschillende partners met expertise in deze materie.

Op de gids voor gezinnen lees je meer over de zwangerschap en de bevalling.

Eerste stappen ouderschap

De allereerste stappen in het ouderschap zijn de kinderplannen, de zwangerschap en de bevalling. Helaas verloopt deze fase niet voor iedereen probleemloos. Moeilijkheden zoals niet zwanger kunnen worden, je kindje verliezen of medische en relationele problemen kunnen opduiken. Sommigen wilden helemaal niet zwanger worden en moeten nu kiezen voor het al dan niet houden van het kindje.

Voor meer informatie klik je door naar:

Over

De Gids voor Gezinnen is een initiatief van het kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen van de Odisee-hogeschool. De ondersteuning van gezinnen en hoe we die kunnen verbeteren, staat centraal in al onze projecten. Met de Gids voor Gezinnen bereiken we een breed publiek met begrijpelijke informatie over diensten, rechten en plichten, en wetgeving over en voor gezinnen.

Contact

Kenniscentrum Hoger Instituut voor Gezinswetenschappen
Huart Hamoirlaan 136, 1030 Brussel
02/240.68.40

kenniscentrum.hig@odisee.be www.hig.be www.odisee.be

© 2016 Gids voor Gezinnen